Quicksand (TV Series)

Δράμα | -
0

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2019
  • Ηθοποιοί: Hanna Ardéhn, Felix Sandman, David Dencik
  • Περίληψη: Όταν μια τραγωδία σ' ένα σχολείο αναστατώνει ένα πλούσιο προάστιο της Στοκχόλμης, μια φαινομενικά ισορροπημένη έφηβη καταλήγει να δικάζεται για φόνο.
  • IMDB Βαθμολογία: 7,8/10

Η γνώμη μας

Την έχετε δει; Βαθμολογήστε την!

Καλή σειρά αλλά μέχρι εκεί!

Με ένα γρήγορ ψάξισμο στο διαδίκτυο βρήκα ότι η συγκεκριμένη σειρά ήταν βιβλίο το οποίο το 2016 έλαβε το βραβείο του καλύτερου σκανδιναβικού αστυνομικού μυθοστορήματος. Στην υπόθεση της σειράς τώρα, όταν μια τραγωδία σ’ ένα σχολείο αναστατώνει ένα πλούσιο προάστιο της Στοκχόλμης, μια φαινομενικά ισορροπημένη έφηβη καταλήγει να δικάζεται για φόνο.

Δεν είμαι λάτρης τέτοιων σειρών για να ειμαι ειλικρινής και την ξεκίνησα εντελώς τυχαία πιστεύοντας περισσότερο ότι είναι άλλο ένα ντοκιμαντερ του Netflix. Η έκπληξη μου ήταν ευχάριστη ακόμα και από το πρώτο επεισόδιο που μπορώ να πω με κράτησε σε αγωνία και με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον ηθελα να δω και τα υπόλοιπα.

Η πλοκή εξελίσσεται τόσο όσο σε κάθε επεισόδιο, αν και πολλές φορές καταλαβαίνεις οτι καθυστερί πολύ και κάνει κοιλιά, αλλά και πάλι, σε κρατάει η σειρά. Ουσιαστικά βλέπεις την πορεία μιας σχέσης μια κοπέλας με ένα αγόρι και πως αυτή έγινε καταστροφική και για τους δύο.

Μας παρουσιάζει πολύ την “ζωή””της κοπέλας στη φυλακή μέχρι το δικαστήριο, ενώ αντίθετα στο δικαστήριο η όλη υπόθεση προχωράει πάρα πολύ γρήγορα. Ευτυχώς δεν χάνει σε αυτές τις σκηνές και σε αυτό το σημείο της υπόθεσης.

Η υπόθεση παίρνει μέρος σε ένα πλούσιο προάστιο της Στοκχόλμης και αφήνει σημάδια και ενδείξεις κοινωνικού ρατσισμού καθώς και άλλων κοινωνικών προβλημάτων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Samir ο οποίος είναι μετανάστης και συμμαθητής των παιδιών. Γενικά δεν είναι αποδεκτός και ο ίδιος προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από τους υπόλοιπους. Ενώ κατά τη διάρκεια της σειράς βιώνει το ρατσισμό ο ίδιος, προς το τέλος γίνεται και αυτός ρατσιστής, οπότε παρουσιάζει πολλές πλευρές η σειρά. ιώνει τον ρατσισμό και τον κοινωνικό

Βέβαια, σαν σειρά δεν είναι τέλεια και υπάρχουν πολλά σημεία που εμένα προσωπικά με παραξένευσαν. Αρχικά, μιλάμε για μαθητές Λυκείου (ίσως) και υπάρχει μια σχετική χαλαρότητα. Κοιμούνται με τη σχέση τους όποτε θέλουν, πηγαίνουν σχολείο όποτε θέλουν και γενικά υπάρχει μια ελευθερία. Θα μου πεις Στοκχόλμη είναι αυτή, αλλά και πάλι!

Επίσης, ενώ η υπόθεση έχει ζουμί που λέμε, και η εξέλιξη της είναι πολύ ενδιαφέρουσα, βλέπεις τις συναισθηματικές διακυμάνσεις της πρωταγωνίστριας, την ιστορία να εξελίσσεται και πολλές απορίες μας να λύνονται και ενώ δημιουργούμε και οι ίδιοι  μια εικόνα και ιδέα, το τέλος είναι κάπως γρήγορο και κενό. Ενώ με όλα αυτά που μας έχουν παρουσιαστεί ξέρουμε τι πρέπει να γίνει,η ανατροπή είναι τεράστια χωρίς κάποια δικαιολογία συγκλονιστική.

Γενικά την προτεινω να την δείτε. Είναι μια πολύ καλή σειρά που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας !

This slideshow requires JavaScript.

Reviews ( 0 )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δείτε ακόμα

x
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com