Mortal Engines (2018)

Δράση, Περιπέτεια, Φαντασία | 128 λεπτά
0

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14 Δεκεμβρίου 2018
  • Σκηνοθεσία: Christian Rivers
  • Ηθοποιοί: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Περίληψη: Εκατοντάδες χρόνια μετά το τέλος του πολιτισμού μας εξαιτίας ενός καταστροφικού γεγονότος μια μυστηριώδης νεαρή γυναίκα, η Έστερ, φαίνεται να είναι η μόνη που μπορεί να σταματήσει το Λονδίνο, που πλέον είναι μια γιγαντιαία επιθετική πόλη πάνω σε τροχούς, από το να καταβροχθίσει τα πάντα στο πέρασμά του. Η Έστερ ενώνει τις δυνάμεις της με τον Τομ Νατσγουόρθι, έναν απόκληρο από το Λονδίνο, και με την Άννα Φανγκ μια επικίνδυνη μα καλόκαρδη εγκληματία με γενναιόδωρη καρδιά.
  • IMDB Βαθμολογία: 6,2/10

Η γνώμη μας

Την έχετε δει; Βαθμολογήστε την!

Μια ιδιαίτερη αγάπη στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας την έχω και δεν το αρνούμαι, αλλά αυτή η ταινία πιστεύω ξεπερνάει τα πάντα και είναι με διαφορά η πιο έξυπνα υλοποιημένη ταινία.

Το Mortal Engines ουσιαστικά μας μεταφέρει εκατοντάδες χρόνια μετά από το τέλος του πολιτισμού μας όπου οι πόλεις κινούνται πάνω σε ρόδες και η μία προσπαθεί να καταστρέψει την άλλη. Μέσα σε όλη αυτή τη διαμάχη και τον νέο τρόπο ζωής έχουμε την πρωταγωνίστρια η οποία ενώνει τις δυνάμεις της με διάφορους άλλους χαρακτήρες ώστε να σταματήσει το Λονδίνο από το να ξεκινήσει ένα νέο πόλεμο.

Εκτός από την φαντασία που παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την ταινία, έχουμε και άλλα στοιχεία όπως είναι ο έρωτας, η περιπέτεια και οι ανατροπές. Δεν είναι σε αρκετό βαθμό όμως και τόσο καλά υλοποιημένα ώστε να κάνουν τον θεατή να μείνει με το στόμα ανοικτό. Αρκετοί χαρακτήρες που ευτυχώς δεν μπερδεύουν, αλλά και η προσπάθεια να σε συγκινήσουν που πολλές φορές δεν το πετυχαίνουν. Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή της ταινίας, που περιλαμβάνει θάνατο, και όμως δεν σε πιάνει. Από τη μία ίσως είναι λογικό λόγω της φύσης και του είδους της ταινίας αλλά και πάλι προσωπικά είναι κάτι που θα το ήθελα.

Σε μια ταινία φαντασίας δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα ειδικά εφέ. Εδώ τους βγάζω το καπέλο. Προσεγμένα και πολύ λεπτομέρεια και ενώ ξέρεις ότι όλα είναι στον υπολογιστή λεπτό δεν το καταλαβαίνεις. Σημαντική είναι και η μουσική βέβαια που δένει με την εικόνα πολύ ωραία και συμπληρώνεται το όλο σύνολο.

Αναφορικά με την ιστορία, όπως είπα και πάνω είναι πρωτότυπη και πολύ έξυπνη. Νομίζω δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο και μπλέκει πολλά γεγονότα και στοιχεία μαζί. Δεν είναι η κλασσική περιπέτεια γιατί περιέχει πολλά στοιχεία και πολλές μικρότερες ιστορίες από πίσω που η μία επηρεάζει την άλλη. Και πάλι όμως μην φανταστείτε κάτι συγκλονιστικό, τύπου υπάρχει δολοπλοκία και ίντριγκα, ίσως οι σειρές της τηλεόρασης έχουν περισσότερη!

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι περίμενα πως και πως να την δω αυτή την ταινία περιμένοντας πολλά, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος 100%. Είναι μια πολύ έξυπνη και πρωτότυπη ταινία με πολύ ωραία ιστορία από πίσω αλλά πολλά χαρακτηριστικά και στοιχεία της λείπουν για να ξεχωρίσει. Καλώς ή κακώς μια έξυπνη ιδέα δεν αρκεί για να μείνει ο θεατής με το στόμα ανοικτό.


Reviews ( 0 )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δείτε ακόμα

x
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com