Leaving Neverland (2019)

Ντοκιμαντέρ | 4h
0

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 8 Μαρτίου 2019
  • Σκηνοθέτης: Dan Reed
  • Ηθοποιοί: Michael Jackson, Wade Robson, Joy Robson
  • Περίληψη: Στο ύψος του στίχου του, ο μεγαλύτερος ποπ σταρ στον κόσμο, ο Michael Jackson, ξεκίνησε μακροχρόνιες σχέσεις με δύο αγόρια ηλικίας επτά και δέκα και τις οικογένειές τους. Τώρα ισχυρίζονται ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά.
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • IMDB Βαθμολογία: 7,1 /10

Η γνώμη μας

Την έχετε δει; Βαθμολογήστε την!

Ξεκίνησα να βλέπω το Leaving Neverland με μια σχετική αγωνία γιατί δεν ήξερα τι θα έβλεπα. Είχα ακούσει παλιότερα είναι η αλήθεια, κάτι είχα διαβάσει αλλά δεν είχα πλήρη εικόνα εκείνη τη στιγμή, οπότε αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το 4ωρο ντοκιμαντέρ για τον Michael Jackson.

Η πρώτη σκηνή, πριν ακόμα τους τίτλους θυμάμαι εμφανίστηκε ένας άντρας που έλεγε:

«Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς, πιο αξιαγάπητους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ. Με βοήθησε απίστευτα με την καριέρα μου και τη δημιουργικότητά μου. Επίσης με κακοποιούσε σεξουαλικά για επτά χρόνια.»

μετά λοιπόν από το πρώτο σοκ που έπαθα κατάλαβα ότι θα έβλεπα το δεύτερο θάνατο του M. Jackson! Το θέμα γνωστό έτσι κι αλλιώς παγκοσμίως για τις δικαστικές διαμάχες του τραγουδιστή και τις κατηγορίες για παιδεραστία. Άλλοι το πίστευαν ότι προτιμούσε την παρέα μικρών αγοριών , εγώ πάλι όχι δεν το πίστευα, δεν ήθελα να το πιστέψω…ποιος ξέρει. Σίγουρα λοιπόν αυτό το ντοκιμαντέρ ήταν ότι πιο σοκαριστικό και ανατρεπτικό είχα δει μέχρι τώρα για τη ζωή του ΜJ.

Ο Wade Robson και ο Jimmy Safechuck ήταν 7 και 10 ετών περίπου όταν γνώρισαν τον Michael Jackson, έναν άνθρωπο που σύμφωνα με όσα καταμαρτυρούν, τους κακοποίησε σεξουαλικά επί σειρά ετών. Αυτό που κάνει εντύπωση, γιατι όπως κι εγώ κι εσείς σίγουρα έχετε τους ενδοιασμούς σας, είναι ότι οι ιστορίες που περιγράφουν οι σχεδόν 40χρονοι πλέον αυτοί άντρες είναι τόσο αληθινές και τόσο λεπτομερείς που θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε ενώ για ένα περίεργο λόγο,σε εμένα τουλάχιστον, δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησεις.

Καθώς περνάει η ώρα στο ντοκιμαντέρ εκτός από τις ιστορίες και τις λεπτομέρειες που θα ακούσετε θα μείνετε άφωνοι με τον τρόπο που ο ΜJ δρούσε και την συμπεριφορά του τόσο στα μικρά παιδιά αλλά και στις ίδιες τους τις οικογένειες. Είναι ξεκάθαρο ότι είχε σχέδιο και ήθελε να απομακρύνει τα αγόρια από τις οικογένειες ενώ τους πρόσφερε τα πάντα πλουσιοπάροχα τόσα στα ίδια όσο και στους δικούς τους.

Εξοργιστικό αν το σκεφτείς στο τέλος και αφού έχει τελειώσει η προβολή την άγνοια και την ευθύνη των γονιών των παιδιών και πόσο μάλλον των μανάδων τους. Πιθανόν να τους δικαιολογήσετε ότι τότε ο κόσμος ήταν πιο αθώος και δεν ήξερε, αλλά και πάλι είναι σοκαριστικό ότι μπροστά στη γήμη και τα δώρα, ταξίδια και τις πλουσιοπάροχες παροχές παραλβλέπουν απλά πράγματα επειδή ήταν ο MJ!

Ο Michael, με τη δύναμη που του εξασφάλιζε ο αμύθητος πλούτος και η αδιανόητη φήμη του, οικοδομούσε σχέσεις φιλίας με τα παιδιά τα οποία στόχευε, περιλαμβάνοντας στη στρατηγική του και τους γονείς τους. Πως θα μπορούσες εξάλλου να έχεις συνέχεια ένα παιδί μαζί σου αν δεν είχες τη συμπάθεια και την έγκριση των γονέων που άθελα τους την έδιναν χωρίς να ερωτηθούν καν βέβαια!

Ακόμα πιο σοκαριστικό βέβαια ότι αυτοί οι άντρες που εμφανίζονται στην κάμερα και περιγράφουν τη σχέση τους με τον MJ δεν μιλάνε σαν να τον μισού, το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Το βλέπεις, το καταλαβαίνεις, τους βλέπεις να φορτίζονται συναισθηματικά, να κλαίνε να τρέμουν στις εικόνες και τις ιστορίες που πέρασαν μαζί του. Επίσης σοκαριστικό η πορεία τους και πως εξελίχθηκε η ζωή τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όταν πλέον μεγάλωσαν και έκαναν δική τους οικογένεια αλλά και τι πέρασε η οικογένεια τους δίπλα τους μετά την αποκάλυψη των γεγονότων αυτών.

Αν έχεις γερό στομάχι δες το. Δεν έχει άσχημες εικόνες αλλά σκληρές περιγραφές που δύσκολα κάποιος θα αντέξει, είτε είναι φαν του MJ είτε όχι!

Trailer

 

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δείτε ακόμα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
en_USEnglish
en_USEnglish