La casa de papel (TV Series)

Δράση, Θρίλερ, Μυστηρίου | -
0

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2017
  • Σκηνοθέτης: Álex Pina
  • Ηθοποιοί: Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Álvaro Morte
  • Γλώσσα: Ισπανικά
  • Περίληψη: Μια ομάδα πολύ περίεργων ληστών έχουν επιτεθεί στο εργοστάσιο της Moneda και του Timbre για να πραγματοποιήσουν την πιο τέλεια ληστεία στην ιστορία της Ισπανίας και να πάρουν 2.400 εκατομμύρια ευρώ.
  • IMDB Βαθμολογία: 8.7/10

Η γνώμη μας

Την έχετε δει; Βαθμολογήστε την!

Από που να ξεκινήσω γι αυτή την σειρά. Εδώ και καιρό ακούω γι αυτή τη σειρά από όλους τους γνωστούς μου και τους φίλους μου. Το internet την εκθειάζει αυτή τη σειρά και όλοι μιλάνε για την καλύτερη σειρά όλων των εποχών ίσως. Τον τελευταίο καιρό η αλήθεια είναι ότι έχω δει αρκετές σειρές, άλλες ωραίες και άλλες όχι τόσο. Είμαι όμως πνεύμα αντιλογίας και δεν μου αρέσει να πηγαίνω με το κύμα, οπότε είχα μια άρνηση στο να δω αυτή τη σειρά.

Μην τα πολυλογώ λοιπόν, αποφάσισα έτσι ξαφνικά να την ξεκινήσω για να δω γιατί έχουν εντυπωσιαστεί όλοι και έχουν τρελαθεί. Λίγο πολύ την υπόθεση της σειράς την ξέρετε όλοι, πρόκειται για μια μεγάλη ληστεία που έχει οργανωθεί τέλεια και με κάθε λεπτομέρεια.

El Profesor

Κεντρικό πρόσωπο της όλης επιχείρισης (ληστείας) είναι ο γνωστός σε όλους πλέον Profesor. Ένας έξυπνος άνθρωπος με πολλές γνώσεις και τρελό σχέδιο και σύστημα. Είναι αυτός που έχει βρει και έχει μαζέψει όλα τα άτομα για την ληστεία και έχει σκεφθεί με κάθε, μα με κάθε λεπτομέρεια όλη την διαδικασία και τη ληστεία.

Βλέποντας τον σου δίνει την αίσθηση ενός ανθρώπου ήρεμου που ζει μια ήρεμη ζωή, θα τον έλεγες και φλώρο αλλά ταυτόχρονα στο βλέμμα του βλέπεις την πονηριά και την εξυπνάδα. Ξέρεις ότι λέει μια λέξη και έχει σκεφθεί δέκα βήματα παρακάτω τις επόμενες κινήσεις.

Πολλοί δεν τον συμπαθούν καν, άλλα πάλι αλλάζουν άποψη στη συνέχεια και λένε ότι είναι ίσως ο καλύτερος απ’όλη την συμμορία. Προσωπικά, μου είναι πολύ συμπαθής και έξυπνος, ενώ σίγουρα για εμένα είναι αδίστακτος και σκληρός.

Tokio, Denver, Rio, Nairobi και τα άλλα παιδιά

Τα υπόλοιπα παιδιά είναι διάφορες “πόλεις” που είναι μέλη της συμμορίας και ουσιαστικά πραγματοποιούν την ληστεία. Ο Professor τους έχει ζητήσει να μην πουν τα πραγματικά τους στοιχεία και να επιλέξει ο καθένας από ένα όνομα πόλης για να ξεχωρίζουν.

Στην αρχή δύσκολο να τους θυμάσαι όλους και να τους ξεχωρίζεις αλλά στη συνέχεια το συνηθίζεις, ενώ κάθε ένας από αυτούς είναι ένα μπουμπούκι ξεχωριστό, και αυτό δεν το λέω με την καλή έννοια.

Η ομάδα αυτή είναι ουσιαστικά η ομάδα που κάνει όλη τη δύσκολη και βρώμικη δουλειά και συνεπώς και την ληστεία. Είναι αυτοί που είναι στο κέντρο και στο στόχαστρο αστυνομίας, τύπου και όλου του κόσμου. Βλέπουμε διαφορετικές προσωπικότητες με τα θετικά τους αλλά και τα αρνητικά τους.

Κατά τη διάρκεια της σειράς εξελίσσονται οι σχέσεις τους και αποκαλύπτονται μυστικά τους και οι ιστορίες τους, ενώ εντύπωση μου έκανε που σε άσχετο χρόνο είχαν ψυχολογικές εκρήξεις χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο προηγούμενο, αλλά μπορείς ν ατο δικαιολογήσεις λόγω της πίεσης.

Το κοινό μίλησε…

Ήρθε η ώρα να πω την δική μου γνώμη. Περίμενα περισσότερα για να είμαι ειλικρινής, γιατί το Hype της σειράς είναι μεγάλο, οπότε ήταν αναμενόμενο. Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής δεν με έπεισε τόσο πολύ.

Σίγουρα, αναμφισβήτητα θα έλεγα είναι μια πολύ ωραία και προσεγμένη σειρά με καταπληκτικές ερμηνείες και σκηνές. Έξυπνη σε κάθε της σκηνή και εικόνα αλλά και σε κάθε της ατάκα, ενώ οι ηθοποιοί έχουν μια μαγική ικανότητα να σου προκαλούν δέος σε ότι και αν κάνουν.

Θέλουν να περάσουν το αίσθημα ότι δεν είναι εγκληματίες, και το καταφέρνουν, σε σημείο να σε κάνουν να του συμπαθείς, δυστυχώς όμως όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπινες σχέσεις πολλά πράγματα μπορεί να ξεφύγουν από τον αρχικό σχεδιασμό.

Η υπόθεση είναι πολύ ωραία και έξυπνη και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες σειρές, την έχουν πάει ένα βήμα παραπάνω αλλά δεν αρκεί. Υπάρχουν αρκετά κενά και λάθη θα μπορούσε κάποιος να πει, που δείχνουν ότι όλα είναι κομμένα και ραμμένα στα σχέδια του σεναριογράφου, οπότε το αίσθημα του εντυπωσιασμού μειώνεται. Ναι όλα έχουν υπολογιστεί στην λεπτομέρεια και κάθε κίνηση τόσο των ίδιων αλλά και της αστυνομίας, αλλά σε πολλά σημεία φαίνεται ότι παρουσιάζεται όπως θέλει ο σεναριογράφος.

Για να μην είμαι άδικος, είναι μια καλή σειρά, που θα πρέπει να την έχετε δει για ιστορικούς λόγους κυρίως. Δεν είναι η τόσο τέλεια που την περιγράφουν όλοι σχεδόν.

Reviews ( 0 )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δείτε ακόμα

x
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com