Avengers: Endgame (2019)

Δράση, Περιπέτεια, Φαντασίας | 180 λεπτά
0

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Απριλίου 2019
  • Σκηνοθέτης: Anthony Russo, Joe Russo
  • Ηθοποιοι: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo
  • Περίληψη: Οι Εκδικητές έχουν ηττηθεί από τον Thanos, που αφού απέκτησε τους έξι Λίθους της Αιωνιότητας, ολοκλήρωσε το διεστραμμένο του σχέδιο και εξαφάνισε τον μισό ανθρώπινο πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων πολλών Εκδικητών. Οι εναπομείναντες Εκδικητές αντιμετωπίζουν την πιο μεγάλη πρόκληση τους μέχρι σήμερα. Πρέπει να βρουν τη δύναμη να νικήσουν τον Thanos μια για πάντα.
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • IMDB Βαθμολογία: 9,2/10

Η γνώμη μας

Την έχετε δει; Βαθμολογήστε την!

Η ταινία που όλοι περιμέναμε! Η ταινία που είναι το τέλος της τέταρτης φάσης του MCU! Η ταινια που θέλαμε όλοι να κυκλοφορησει για να ηρεμήσουμε! Προσωπικά την περίμενα πως και πως και ειδικά μετά από το τόσο μεγάλο hype που είχε δημιουργηθεί.

Το ήξερα από την αρχή ότι η ταινία αυτή ήταν τρεις ώρες και για να είμαι ειλικρινής είχα διαβάσει κάποια πρώτα σχόλια και κριτικές πριν πάω να την δω οπότε κάποια πολύ βασικά τα ήξερα. Δεν θέλω να πω την άποψη μου για την ταινία από τώρα αλλά να καταλάβετε σιγά σιγά διαβάζοντας αυτή την κριτική.

I get emails from a raccoon, so nothing seems to me strange anymore!

Η ταινία είναι μεγάλη! Πολύ μεγάλη και μπορώ να πω οτι το ξεκινάει καλά. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι εξελίσσεται το ίδιο. Κάνει μεγάλη κοιλιά και το πάει πολύ αργά στο μεγαλύτερο μέρος του έργου, ενώ πιστεύω οι περισσότεροι περιμένουμε μια ταινία γεμάτη δράση και περιπέτεια! Με ανατροπές και εξελίξεις που τρέχουν τόσο γρήγορα που θα φύγουμε από τον κινηματογράφο και δεν θα έχουμε φάει ούτε τα ποπ-κορν μας!

Είναι μεγάλη ταινία και έτσι πρέπει, είναι το τέλος αυτής της φάσης, έτσι πρέπει να γίνει, θα ανατραπούν όλα και θα μείνουμε με το στόμα ανοικτό! Αυτό σκεφτόμουν όση ώρα την έβλεπα την ταινία και προσπαθούσα να δικαιολογήσω την ιστορία της και την εξέλιξη αλλά και έλλειψη δράσης. Αφελής ήμουν αυτές τις τρεις ώρες, έτσι με δικαιολογώ. Όπως είπα περίμενα δράση, εξέλιξη, πλοκή, ανατροπές και συνεχώς έλεγα μας το κρατάνε το καλό στο τέλος.

Έφυγα από την ταινία με ένα αίσθημα μη-ικανοποίησης. Ένιωσα σαν να είμαι βιασμένος και χρησιμοποιημένος. Συγγνώμη αλλά η απογοήτευση μου ήταν μεγάλη και όσο περνάνε οι ώρες, οι μέρες και το σκέφτομαι ακόμα περισσότερο συνειδητοποιώ ότι όλη η εξέλιξη της ταινίας στηρίχθηκε σε μια ιδέα πολύ πρόχειρη για εμένα. Περίμενα κάτι διαφορετικό και πιο εντυπωσιακό να βρουν για να το προχωρήσουμε το θεματάκι τους, αλλά όχι αυτό, και εκτός από αυτό η υλοποίηση του ήταν τόσο γρήγορη και χωρίς πολλές εξηγήσεις που απλά μας το πέταξαν και απλά λειτουργεί. Συγγνώμη αλλά δεν το περίμενα από τη Marvel αυτό. Είμαι μεγάλος φαν της αλλά αυτό με απογοήτευσε.

Captain Marvel & Captain America

Όλοι, μα όλοι την περιμέναμε σε αυτή την ταινία! Ακόμα και οι ίδιοι άφησαν να εννοηθεί ότι θα εμφανιστεί και η συμβολή της θα είναι καθοριστική! (εδώ θα έμπαινε μια πολύ βαριά και άσχημη λέξη αλλά δεν μπορώ…) Πλήρης απογοήτευση! Αρχικά, γιατί της κόψατε τα μαλλιά; Captain Marvel με κοντά μαλλιά; Αλήθεια τώρα; Γιατί;

Επίσης, η πιο δυνατή Avenger και τι κάνει; Ας λέγατε ότι θα είναι διαφημιστική η παρουσία της να μην εχουμε τόσες πολλές εκπλήξεις και απογοητεύσεις! Να ξέρεις Carol, εγώ και πάλι σε θεωρώ την καλύτερη!

Θα πιάσω τον Captain America. Είναι ο ίδιος αγαπημένος που ξέρουμε εδώ και μια δεκαετία περίπου. Ο λογικός, ο σωστός, η φωνή της λογικής και ο βράχος ηθικής και το καλό παιδί (όχι οτι οι άλλοι δεν είναι). Δεν αλλάζει κάτι, μέχρι το τέλος. Ένα hint θα δώσω μόνο, θυμηθείτε στο The Age of Ultron μόνο μια σκηνή που είναι μαζεμένοι όλοι και παίζουν με το σφυρί του Thor. Είναι μια μικρή βοήθεια γιατί στην πιο μεγάλη σκηνή δράσης που υπάρχει, παίζει καθοριστικό ρόλο και κρατάει μόνος του τη σκηνή εκεί. Φυσικά ανατριχιάζεις πολύ!

Θα πιάσω ένα τελευταίο (πιστεύω) θέμα, τις ανατροπές. Υπήρχαν, δεν μπορώ να πω αλλά θα μπορούσαν και καλύτερα. Ίσως είμαι πολύ αυστηρός, το ξέρω, αλλά θα μπορούσαν να εχουν περισσότερες ανατροπές. Πιθανόν να έχετε διαβάσει διάφορα σχόλια και κριτικές στο διαδίκτυο για την ταινία και να έχετε ακούσει ότι ένας από τους ήρωες πεθαίνει (δεν θα κάνω spoiler) εκεί θα ξενερώσετε περισσότερο. Θα ξενερώσετε όμως από την εξέλιξη και την τροπή. Μακάρι να μπορούσα να πω περισσότερα αλλά οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα είναι συγκλονιστικές. Επίσης, δεν θα πιστέψετε ποιος σώζει την κατάσταση (γιατί κακά τα ψέματα, η όλη κατάσταση σώζεται)! Εκεί λίγο εκνευρίστηκα που έγινε αυτό αλλά το δέχομαι, ανατροπές ήθελα και εξελίξεις καλά να πάθω.

Δεν θέλω να την απομυθοποιήσω την ταινία τελείως, και μπορεί να μην έμεινα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος, δεν θέλω να είμαι και άδικος. Από τεχνικής άποψης είναι τέλεια ακόμα και στην λεπτομέρεια! Η πλοκή προχωράει, ίσως σε κάποια σημεία πιο αργά απ’ότι θα έπρεπε και θα περιμέναμε, αλλά προχωράει. Η μουσική είναι προσεκτικά επιλεγμένοι ενώ οι αγαπημένοι μας ήρωες είναι άψογοι όπως και να το κάνεις. Θα παρατηρήσετε ότι σε όλη την ταινία το κωμικό στοιχείο είναι παντού και σχεδόν σε κάθε σκηνή (αυτό ίσως να σας χαλάσει κιόλας) ενώ μην ξεχνάμε ότι πέρασαν και χρόνια (για την ταινία) από τα τελευταία γεγονότα του Infinity War, οπότε αλλαγές έχουν γίνει σε διάφορους τομείς. Κρατήστε το αυτό και θα με θυμηθείτε.

Αυτό που κατάλαβα από αυτή την ταινία είναι ότι προσπάθησαν να κάνουν ένα είδος ανασκόπησης με τις παλιότερες ταινίες και ιστορίες πριν από το κλείσιμο. Καλή ιδέα θα μπορούσα να πω αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα. Ήθελα δράση, ξέρω τις ιστορίες και τι έχει γίνει, θέλω να δω τι ΘΑ γίνει! Βέβαια, δεν ξέρω για το μέλλον πως θα το συνεχίσουν και ΑΝ το συνεχίσουν, αλλά δεν ήθελα έναν χλιαρό επίλογο. Μας γύρισε πίσω και μας έδειξε διάφορα στιγμιότυπα από παλιές μάχες, ίσως σαν άλλη οπτική αλλά δεν νομίζω ότι όλοι περιμέναμε αυτό.

 

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δείτε ακόμα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
en_USEnglish
en_USEnglish