Κυνόδοντας (2009)

Δράμα, Θρίλερ | 94 λετπά
0

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Νοεμβρίου 2009
  • Σκηνοθέτης: Γιώργος Λάνθυμος
  • Ηθοποιοί: Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia
  • Γλώσσα: Ελληνικά
  • IMDB Βαθμολογία: 7.3/10

Η γνώμη μας

Την έχετε δει; Βαθμολογήστε την!

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή μιας οικογενείας, την οποία αποτελούν οι γονείς και τα 3 παιδιά τους (2 κόρες κι ένας γιος). Τα παιδιά αυτά ζουν μέσα στο σπίτι από μικρή ηλικία μέχρι και τώρα στην ηλικία δηλαδή των 20 – 30 ετών. Μεγάλωσαν μέσα σε ένα σπίτι απομονωμένα μόνο με τους γονείς τους χωρίς ποτέ μα ποτέ να βγουν έξω! Έμαθαν μόνο όσα ήθελαν οι γονείς τους να μάθουν, συμπεριλαμβανομένου πως δεν πρέπει πότε να βγουν έξω από το σπίτι τους γιατί μια γάτα θα τους σκοτώσει. Η γάτα για αυτά τα παιδιά είναι το πιο επικίνδυνο ζώο που υπάρχει στον πλανήτη. Ο μόνος τρόπος για να εγκαταλείψουν τα παιδιά το σπίτι τους είναι όταν πέσει ο αριστερός ή ο δεξιός κυνόδοντάς τους (απλά αδύνατον).

Τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα ή επαφή και έμαθαν μόνο αυτά που οι γονείς τους ήθελαν. Η μονή που επιτρεπόταν να εισέλθει στο σπίτι τους ήταν μια υπάλληλος του πατέρα τους, και αυτό μόνο και μόνο για να ηρεμήσει τις σεξουαλικές ορμές του γιου τους.
Η μια κόρη ήταν εκείνη που τόλμησε να βγάλει τον κυνόδοντα της, ώστε να μπορεί να βγει επιτέλους έξω από το σπίτι τους.

Η ταινία παρουσιάζει μια άκρως αρρωστημένη οικογένεια, με τρία παιδιά που μεγαλώνουν μη γνωρίζοντας τι πραγματικά υπάρχει στον έξω κόσμο ή ποια είναι η σωστή λέξη που περιγραφεί το καθετί. Τρία παιδιά που μεγάλωσαν κλεισμένα σε ένα σπίτι χωρίς βούληση ή θέληση για το οτιδήποτε, καταδικασμένα να μεγαλώσουν εκεί μέσα.

Είναι μια ιδιαίτερη και περίεργη ταινία που όμως αποδεικνύει πως χωρίς τις κοινωνικές συναναστροφές, χωρίς την μόρφωση, είμαστε και γνωρίζουμε μόνο όσα οι άλλοι επιθυμούν. Για εκείνα τα παιδιά οι λέξεις είχαν άλλη σημασία, δεν υπήρχαν οι φίλοι ή οι έρωτες, δεν υπήρχε ζωή, δεν υπήρχε ο κόσμος, υπήρχε μόνο το σπίτι τους. Δεν μπορούσαν καν να σκεφτούν. Θα πρότεινα σε όσους δεν έχουν δει ακόμα αυτή την ταινία να την δουν, ίσως να πλήξετε λιγάκι, αλλά σίγουρα θα προβληματιστείτε (θέλω να πιστεύω) !

 

 

 

Όταν αποφάσισα να δω την ταινία αυτή είχα ακούσει τόσες πολλές κριτικές και τόσο μεγάλο θαψιμο από όλους που είχα ήδη σχηματίσει εικόνα μπορώ να πω. Την είδα όμως για να δω γιατί όλοι έχουν “τρελαθεί” με αυτή την ταινία.

Η γνώμη μου; Μία πολύ ωραία ταινία η οποία τολμάει και παρουσιάζει κάποια πράγματα και τη ζωή κάποιων ανθρώπων εντελώς διαφορετικά και έξω από τα συνηθισμένα! Ναι είναι παράλογη αλλά δεν μπορεί κανείς να πεις ότι αυτά δεν μπορούν να συμβούν ή ότι δεν έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Η ταινία για εμένα έχει βαθύτερο νόημα που αναφέρεται στο ότι ο άνθρωπος ουσιαστικά ότι του δώσεις με αυτό θα πορευθεί. Δεν νομίζω ότι συμφωνώ αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω κιόλας. Η ζωή των δύο παιδιών ήταν ότι τους έλεγαν οι γονείς τους και τίποτα άλλο. Ζούσαν σε ένα κόσμο πλασμένο από τους γονείς τους και όχι τον φυσικό, τον πραγματικό, άσχετα για ποιο λόγο γινόταν αυτό!

Τεχνικά (απ’όσα ξέρω) μπορώ να πω ότι η ταινία ήταν πολύ καλή και την έβλεπες ευχάριστα. Δεν θα σε συγκινούσε αλλά δεν θα σε έκανε να γελάσεις, στο τέλος όμως θα σου άφηνε ένα ερωτηματικό, όχι για την πλοκή , αλλά για κάποια βαθύτερα νοήματα.

Και βέβαια, μην ξεχνάμε όλοι την μέγιστη ατάκα όλης της ταινίας για το μ…ί! Σας βάζω και το σχετικό video!

Reviews ( 0 )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δείτε ακόμα

x
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com