Έχω κλάψει σε αυτές τις ταινίες τόσο πολύ…και όχι μόνο μια φορά!! Είναι συγκινητικές και τόσο μα τόσο ονειρικές! Η καθεμιά από αυτές περιγράφει έναν διαφορετικό έρωτα με ένα κοινό όμως τελικά…την πραγματική αγάπη.

 

1. If Only (2004)

 

Σκηνοθεσία: Gil Junger

Ηθοποιοί: Jennifer Love Hewitt, Paul Nicholls, Tom Wilkinson     

Η Σαμάνθα (Jennifer Love Hewitt) ζει στο Λονδίνο μαζί με τον αγαπημένο της, Ίαν (Paul Nicholls). Ενώ είναι τρελά ερωτευμένοι, μετά από έναν έντονο καυγά, έτοιμη να χωρίσει μαζί του, φεύγει για την δουλειά της και σκοτώνεται στην διαδρομή. Το ταξί που επιβιβάζεται συγκρούεται με ένα λεωφορείο. Όμως την επόμενη μέρα ο Ίαν ξυπνάει και βρίσκει την Σαμάνθα ζωντανή να κοιμάται δίπλα του, νομίζοντας πως όλα αυτά ήταν ένα όνειρο. Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι όπως νομίζει και το «όνειρο» του επαναλαμβάνεται.

 

 

 

 

2. The Notebook (2004)

 

Σκηνοθεσία: Nick Cassavete

Ηθοποιοί: Gena Rowlands, Jamew Garner, Rachel McAdams

Ένας φτωχός αλλά παθιασμένος νεαρός, ο Νόα, ερωτεύεται μια πλούσια νεαρή γυναίκα, την Άλι, αλλά σύντομα χωρίζονται λόγω των διαφορετικών κοινωνικών τους τάξεων. Πολλά χρόνια μετά, σε ένα γηροκομείο ένας ηλικιωμένος άντρας διαβάζει ένα ημερολόγιο σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που πάσχει από αλτσχάιμερ. Το ημερολόγιο αυτό είναι η ζωή και ο έρωτας των δύο αυτών ηλικιωμένων, του Νόα και της Άλι.

 

 

 

3. City of Angels (1998)

 

Σκηνοθεσία: Brad Silberling

Ηθοποιοί: Nicolas Cage, Meg Ryan, Andre Braugher

Ο Σεθ (Nicolas Cage) είναι ένας άγγελος που περιπλανάται πάνω από το Λος Άντζελες, παρατηρώντας τις ζωές των ανθρώπων μέχρι να τους συνοδέψει στον άλλο κόσμο όταν έρθει η στιγμή που πεθαίνουν. Ενώ βρίσκεται σ’ ένα νοσοκομείο, ο Σεθ βλέπει για πρώτη φορά μια καρδιοχειρουργό,τη Μάγκι (Meg Ryan), η οποία προσπαθεί να επαναφέρει στη ζωή έναν ασθενή. Ελκύεται ερωτικά από τη Μάγκι και αποφασίζει να της εμφανιστεί για να επικοινωνήσει μαζί της. Ο Σεθ την ερωτεύεται και εκείνη γοητεύεται από τον μυστηριώδη άντρα. Ο Σεθ όμως πρέπει να επιλέξει τελικά ανάμεσα  στην αθανασία ή στη Μάγκι.

 

 

4. A Walk To Remember (2002)

 

Σκηνοθεσία: Adam Shankman

Ηθοποιοί: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote

Η ταινία περιγράφει την ιστορία δύο έφηβων, του Landon Carter και της Jamie Sullivan. Οι δυο νέοι ερωτεύονται, ο Landon την βοηθάει να πραγματοποιήσει όλες τις επιθυμίες της και η Jamie τον ενθαρρύνει να πιστέψει στον εαυτό και να ακολουθήσει τα όνειρα του. Ωστόσο η Jamie του αποκαλύπτει το μεγάλο της μυστικό, έχει λευχαιμία και έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται στην θεραπεία. Έτσι, ο Landon αρχίζει να κάνει πραγματικότητα την λίστα με  τις επιθυμίες της Jamie…ακόμα και να της κάνει δώρο ένα αστέρι.

 

 

5. Sweet November (2001)

 

Σκηνοθεσία: Pat O’ Connor

Ηθοποιοί: Keanu Reeves, Charlize Theron, Jason Isaacs

Ο Nelson Moss συναντάει την Sara Deever, μια τελείως διαφορετική γυναίκα από όσες είχε γνωρίσει μέχρι τώρα αλλά ακόμα και από αυτόν. Η Sara του ζητάει να περάσει ένα μόνο μήνα μαζί της υποσχόμενη πως θα κάνει την ζωή του καλύτερη. Περνάνε όλο τον Νοέμβριο μαζί, ερωτεύονται και ο Nelson ζητάει από την Sara να τον παντρευτεί. Η Sara όμως έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο και δεν θέλει εκείνος να βιώσει το θάνατο της.

 

 

6. Great Expectations (1998)

 

Σκηνοθεσία: Alfonso Cuaron

Ηθοποιοί: Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow, Hank Azaria

Ο Πιπ ένα ορφανό δεκάχρονο αγόρι περνά τις ελεύθερες ώρες του παίζοντας με την όμορφη Εστέλα. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Πιπ μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία, από έναν άγνωστο ευεργέτη και μετακομίζει στο Λονδίνο. Ερωτευμένος από μικρός με την Εστέλα, αποφασίζει πλέον να την πλησιάσει ερωτικά…μια ανεκπλήρωτη φαντασίωση για τον Πιπ και τελικά τόσο δύσκολο να την πραγματοποιήσει.

 

 

 

7.  50 First Dates (2004)

 

Σκηνοθεσία: Peter Segal

Ηθοποιοί: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider

Ο Χένρι είναι ένας άνδρας που αποφευγει τις δεσμεύσεις μέχρι τη στιγμή που συναντάει την Λούσι. Εξαιτίας όμως ενός ατυχήματος, η Λούσι πάσχει από απώλεια προσωρινής μνήμης και δεν θυμάται τίποτα, ούτε το πρώτο φλερτ του Χένρι, ούτε τον ίδιο. Εκείνος όμως βρήκε το κορίτσι των ονείρων του και προσπαθεί να την κατακτήσει διεκδικώντας τον έρωτά της κάθε μέρα από την αρχή.

 

One Comments

  • To 50 First Dates βέβαια θα έλεγα ότι είναι κωμωδία πιο πολύ 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.