Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi

Σκηνοθεσία: Rian Johnson

Ηθοποιοί: Daily Ridley, John Boyega, Mark Hamill

Στο «STAR WARS: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ JEDI», η ιστορία των Skywalker συνεχίζεται καθώς οι πρωταγωνιστές του «Η Δύναμη Ξυπνάει» ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους γαλαξιακούς ήρωες, σε μια επική περιπέτεια που ξεκλειδώνει αρχαία μυστήρια της Δύναμης και τρομερές αποκαλύψεις για το παρελθόν.

Ο Θησαυρός

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Λευτέρης Ελευθερίου, Ευτυχία Φαναριώτη

Η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης. Η προσφάτως χήρα Θεώνη, μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης. Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, την Λουκία, σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό. Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο. Ο αγώνας δρόμου για την ανεύρεση του θησαυρού ξεκινά, φέρνοντας στην επιφάνεια διάφορα κωμικοτραγικά και αισθηματικά γεγονότα που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην μικρή κοινότητα της περιοχής.

The Greatest Showman

Σκηνοθεσία: Michael Gracey

Ηθοποιοί: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron

Η ταινία «The Greatest Showman» είναι ένα τολμηρό και πρωτότυπο μιούζικαλ που τιμάει τη γέννηση της show business και το αίσθημα του θαυμασμού που νιώθουμε όταν τα όνειρά μας πραγματοποιούνται. Εμπνευσμένη από τη φιλοδοξία και τη φαντασία του Φ.Τ Μπάρνουμ, η ταινία «The Greatest Showman» διηγείται την ιστορία ενός οραματιστή, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν και τελικά δημιούργησε ένα μαγευτικό υπερθέαμα που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο.

The Square

Σκηνοθεσία: Ruben Ostlund

Ηθοποιοί: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West

Ο Κρίστιαν είναι ο σεβαστός επιμελητής ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης, ένας διαζευγμένος αλλά αφοσιωμένος πατέρας δύο παιδιών που οδηγεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και υποστηρίζει καλούς σκοπούς. Η επόμενη έκθεση είναι το “Τετράγωνο”, μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντάς τους τον ρόλο τους ως υπεύθυνους συνανθρώπους. Αλλά μερικές φορές, είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στα δικά σου ιδανικά: η ανόητη αντίδραση του Κρίστιαν στην κλοπή του τηλεφώνου του τον οδηγεί σε επαίσχυντες καταστάσεις. Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο Δημοσίων Σχέσεων του μουσείου έχει δημιουργήσει μια απροσδόκητη εκστρατεία για το “Τετράγωνο”. Η αντίδραση είναι υπερβολική και οδηγεί τον Κρίστιαν, καθώς και το μουσείο, σε μια υπαρξιακή κρίση.

The Bachelor 2

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Ηθοποιοί: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκανδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης

Ένας φίλος από τα παλιά ετοιμάζεται να παντρευτεί, άρα μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει και φυσικά οι ήρωες μας δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη.

Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν Κρητικές βεντέτες αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor party.

All the Money in the World

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Ηθοποιοί: Mark Wahlberg, Michelle Williams, Charlie Plummer

Μία αριστερών πεποιθήσεων παραστρατιωτική ομάδα στην Ιταλία, καταστρώνει ένα τεράστιο σχέδιο απαγωγής, στα ‘70s. Πρόκειται για την ιστορία της συστηματικής άρνησης ενός από τους πλουσιότερους άνδρες της υφηλίου, Ζαν Πολ Γκετί, να πληρώσει λύτρα στους απαγωγείς του νεαρού εγγονού του.

Τζαμάικα

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους

Ο Άκης οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι από μικροί ως αδέλφια αποξενωμένοι όμως στην ενήλικη καθημερινότητά τους, πρωταγωνιστούν σε μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ως τη Τζαμάικα -το άκουσμα που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

One Comments

  • Τέλος χρονιάς χωρίς το “Μόνος στο σπίτι” δεν είναι τέλος χρονιάς! χαχαχα

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.