Πριν λίγο καιρό η Επιτροπή για την Διαδικτυακή προσβολή της πνευματικής ιδιοκτησίας αποφάσισε μια οδηγία κατά την οποία όλοι οι πάροχοι Internet στην Ελλάδα ήταν υποχρεωμένοι να αποκλείουν την πρόσβαση σε περισσότερα από 30 γνωστά sites που είχαν Online ταινίες αλλά και torrents. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όταν πατούσαμε την σελίδα να εμφανίζεται το συγκεκριμένο μήνυμα:

Η πρόσβαση στη σελίδα που προσπάθησες να επισκεφθείς έχει διακοπεί με απόφαση της ΕΔΠΠΙ

Η λύση για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τις ταινίες Online αλλά και να μπαίνουμε γενικότερα σε αυτά τα sites, είναι η χρήση VPN. Η χρήση όμως ενός VPN πολλές φορές δεν είναι ούτε δωρεάν αλλά ούτε και εύκολη. Υπάρχει όμως ένας πολύ εύκολος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε το VPN χωρίς πολλές ρυθμίσεις και δύσκολες διαδικασίες. 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε VPN και να έχουμε ξανά πρόσβαση σε αυτές τις σελίδες με τον Opera Browser. Eίναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα πρόσβασης στο διαδίκτυο, ασφαλές για τον υπολογιστή μας, το οποίο έχει ενσωματωμένο VPN και το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.


Εγκατάσταση Opera Browser

Αρχικό βήμα είναι το κατέβασμα του Opera και η εγκατάσταση του. Για να τον κατεβάσετε θα χρειαστεί να μεταβείτε στην διεύθυνση //www.opera.com/ και να πατήσετε το κουμπί Download. 

Μόλις πατήσουμε το κουμπί Download θα κατέβει ένα αρχείο το οποίο τρέχουμε για να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μας το πρόγραμμα. Η εγκατάσταση είναι πολύ γρήγορη και εύκολη και δεν χρειάζεται ειδικές ρυθμίσεις.

Ενεργοποίηση VPN

Μόλις ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση του Opera, το ανοίγουμε και εμφανίζεται η αρχική σελίδα όπως παρακάτω:

Επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση του VPN το οποίο θα γίνει μέσα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος. Για να μπούμε στις ρυθμίσεις του Opera θα χρειαστεί να πατήσουμε το κουμπί Μενου που βρίσκεται πάνω αριστερά όπως στη φωτογραφία:

και από το μενού που θα εμφανιστεί πατάμε Ρυθμίσεις:

Από τις Ρυθμίσεις πατάμε μετά Σύνθετες Ρυθμίσεις και κατεβαίνουμε κάτω μέχρι να βρούμε την επιλογή VPN.

Αφού βρούμε την επιλογή VPN Πατάμε την επιλογή για ενεργοποίηση:

Μόλις ενεργοποιήσουμε το VPN θα παρατηρήσουμε στην μπάρα διευθύνσεων και θα έχει εμφανιστεί η αντίστοιχη ένδειξη:

Πατώντας πάνω του εμφανίζεται ένα παράθυρο μικρότερο το οποίο μας επιτρέπει να το ενεργοποιήσουμε αλλά και να επιλέξουμε από ποια τοποθεσία θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Έχοντας κάνει τα παραπάνω βήματα μπορούμε πλέον να μπούμε στις σελίδες που θέλουμε όπως πριν.

Καλή προβολή!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.